۱۴۰۲ آبان ۶, شنبه

عبدالرضا رجبی، زندانی سیاسی که به قیمت جانش، در برابر دیکتاتور سرخم نکرد

 

هفتم آبان، سالروز اعدام زندانی سیاسی عبدالرضا رجبی است. او متولد ماهیدشت کرمانشاه بود. دوران کودکی و نوجوانی را با سختی زیاد و در فقر پشت سر گذاشت.
عبدالرضا رجبی از زندانیان سیاسی هوادار مجاهدین، در سال ۱۳۸۰ در یک درگیری مسلحانه توسط ماموران حکومتی بشدت مجروح شد. ماموران امنیتی، وی را با همان حالت به زیر شکنجه بردند تا از او اطلاعات بگیرند، اما نتیجه‌ای برای آنها نداشت.

این زندانی سیاسی در سال ۱۳۸۰ در بیدادگاه‌های خامنه‌ای، در حالی که از حق وکیل محروم بود، به اعدام محکوم شد. این حکم، پس از مدتی با یک درجه تخفیف به حبس ابد تغییر یافت.

عبدالرضا رجبی در تمام دوران زندان به‌رغم اتمام دروان بازجویی و گرفتن حکم، همواره زیر شکنجه و فشار قرار داشت.

هراس از تاثیرگذاری بر سایر زندانیان
عوامل و مأموران زندان دیزل‌آباد در هراس از تاثیرگذاری عبدالرضا بر سایر زندانیان، او را به بند۳۵۰ زندان اوین منتقل کردند. ماموران امنیتی در واکنش به مقاومت وی، بارها برای او اعدام مصنوعی ترتیب دادند تا شاید از مواضع‌اش کوتاه بیاید و سرخم کند.

عبدالرضا رجبی بارها هنگام ملاقات خانواده‌ها، با ماموران و زندانبانان برخورد کرده و شعارهای ضدحکومتی سرداده بود. مسئولان زندان در هراس از مقاومت وی، او را به مرگ تهدید کرده بودند. اما این تهدیدات اثری بر مقاومت این زندانی سیاسی نداشت.

عبدالرضا رجبی در تاریخ ۷ آبان ۱۳۸۷ از زندان اوین به زندان گوهردشت (رجایی شهر) منتقل گردید و همان شب هم خبر فوت وی به خانواده‌اش اطلاع داده شد.

مقامات زندان رجایی شهر اعلام کردند که این زندانی سیاسی به مرگ طبیعی فوت کرده است. اما جسد خون‌آلود و شکنجه‌شده وی این ادعا را رد می‌کرد. به گفته شاهدین در هنگام دفن، با این‌که چندین روز از جان‌باختن وی می‌گذشت کفن عبدالرضا رجبی به‌دلیل خونریزی، خونین شده بود.

نامه زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین پس از جان‌ باختن عبدالرضا رجبی
زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین پس از جان‌ باختن عبدالرضا رجبی در نامه‌ای یاد وی را گرامی داشتند. در بخشی از این نامه چنین نوشته شده بود: «فوت مشکوک و نابهنگام هم‌قفس و هم‌زنجير ما زنداني مبارز عبدالرضا رجبي را به تمامي مبارزان راه آزادي و آزادانديشان حق‌جو تسليت عرض نموده و نهايت تاسف خود را از اين ضايعه دردناک اعلام مي‌داريم.

يقين است صفحه تاريخ به تلاش‌ها و مبارزات آزادي‌خواهاني همچون اکبر محمدي، ولي الله فيض مهدوي، ابراهيم لطف الهي و عبدالرضا رجبي مزين گشته است».





هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

چرا نه به اعدام! رو به رشد است؟ (بخش۱)

 در ماه‌های اخیر اعدام یک بار دیگر به یکی از مهم‌ترین مسائل افکار عمومی در ایران بدل شد. پیش از آن که هشتگ #مهسا_امینی پربسامدترین موضوع در ...