۱۳۹۸ آذر ۱۲, سه‌شنبه

خشونت علیه زنان سلامت جامعه را به خطر می اندازد

 ایسنا، در خصوص عوامل موثر بر خشونت زنان اظهار کرد: عوامل خشونت علیه خانم‌ها شامل ویژگی‌های فردی و خانوادگی، محیط و طبقه اجتماعی، قدرت مردان در بعد اقتصادی، میزان حمایت سازمان‌های پشتیبانی‌ کننده‌ زن، نقش رسانه‌ها و حمایت قانون است.


روانشناس مرکز حمایت از زنان تحت خشونت استان گیلان افزود: به طور کلی زمانی که تغییرات اساسی در ساختار فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی سراسر جهان به وجود نیاید زن نمی‌تواند بر جایگاه شایسته و بایسته خود تکیه کند و ادعای رفع تبعیض و به دنبال آن رفع خشونت علیه خود را داشته باشد.


فلاح به عواقب خشونت خانگی اشاره و گفت: خشونت خانگی علیه زنان علاوه بر جنبه‌های حقوقی و اخلاقی، عواقب جسمی، روانی و اجتماعی متعددی دارد که می‌تواند سلامت آنها، خانواده و جامعه را به خطر اندازد.


این روانشناس در خصوص اقدامات محافظت کننده، تصریح کرد: عواملی چون اجتناب از بحث و جدل با خشونت رسان به ویژه در مکان‌هایی مثل آشپزخانه که اشیاء نوک تیز مانند چاقو در آن وجود دارد، خودداری از فرار به سمت مکان‌های کوچک و بن بست، همراه داشتن موبایل برای درخواست کمک از بستگان نزدیک، پلیس، کلانتری، ذخیره مقداری پول، هماهنگی با همسایه‌ها و یا بستگان برای پناه بردن به آنها، قرار دادن مدارک در مکانی امن و قابل دسترس می‌تواند عوامل کاهش دهنده آسیب‌های خشونت خانگی باشد.


وی اضافه کرد: برخی فکر می‌کنند اگر از نظر جسمی به زنان آسیبی وارد نشود، خشونتی روی نداده است، درحالیکه خشونت‌های احساسی و کلامی می‌تواند هم در کوتاه مدت و هم درازمدت، برای زنان پیامدهایی منفی و جدی به اندازه پیامدهای خشونت‌های فیزیکی به همراه داشته باشد.


فلاح ادامه داد: برخی از انواع خشونت‌های کلامی و احساسی شامل توهین کردن، ترساندن، منزوی کردن، تلاش برای کنترل کردن، تکرار رفتارهای حسادت آمیز، محروم کردن زن از دیدن دوستان و اعضای خانواده خود، تهدید کردن و تصمیم گرفتن به جای زن است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

چرا نه به اعدام! رو به رشد است؟ (بخش۱)

 در ماه‌های اخیر اعدام یک بار دیگر به یکی از مهم‌ترین مسائل افکار عمومی در ایران بدل شد. پیش از آن که هشتگ #مهسا_امینی پربسامدترین موضوع در ...